Grib dagen podcast – episode 5

Interview af Mike og Laila

I denne femte episode af Grib dagen podcast jonglerer Mik Aidt og Christian Nikolajsen med emner som følelsen af tid, livets mening og kunsten at være i nuet.

00:00
Grib dagen podcast introjingle

01:00
Grib episode fem
Mik og Christian byder velkommen til femte episode af Grib dagen podcast.

02:07
Hesteviskeren
Mik fortæller om sin gode ven Mike Lawrence, som han har kendt i over 10 år. I fortællingen hører vi blandt andet om, hvordan og hvor de mødtes, og også om Mikes vilde karriereskift, som netop er årsagen til at Grib dagen podcast teamet drager afsted for at besøge Mike og hans kæreste Laila i landsbyen Anakie (i det sydaustralske steppelandskab, hvor Mad Max 1 blev filmet).

05:10
Refleksion efter mødet hos Mike & Laila
Christian reflekterer over oplevelsen af besøget hos Mike og Laila.

08:30
Interview med Mike & Laila
Laila og derefter Mike fortæller om baggrunden for, hvorfor de har valgt at leve på den måde, som de gør, og hvordan deres ni heste og seks hunde får dem til at gribe dagen og nuet i deres liv.

11:25
Dyr er liv – og livsglæde
Mik og Christian konstaterer, at der også er noget, som hunde kan i forhold til at finde glæde i nuet. Vi hører om Mik og Christians egne oplevelser med hundene Joey og Skadi

16:12
Hvad er tidsfornemmelse?
Nye og uvante oplevelser kan give en følelse af, at tiden går langsommere, påstår Christian.

19:17
Tidslomme
Mik fortæller om situationer i sit liv, hvor han er i et kreativt ‘flow’, der kan få det til at føles som om, at tiden står helt stille.

20:56
Grib livet
Christian giver sit bud på, hvad meningen med livet er: Energi, opladning til at kunne få energi og at opsøge det, du kan lide. Nysgerrighed på forskelligheden af menneskers opfattelse af oplevelser.

25:53
Eksperimentet i 8.klasse
Christian fortæller om en pagt og et eksperiment om personligheder, som han lavede med en skolekammerat. Resultatet ændrede hans liv.

30:46
På toppen af verden
Mik fortæller om en oplevelse, han havde som 18-årig på taget af en lastbil på de bumlede veje i det storslåede afrikanske land Sudan, hvor han blev overvældet af følelsen frihed – og glæden over omsider at være sluppet fri af sit gamle ‘slangeskind’ fra Danmark.

32:04
Slangeskind
Erkendelsen af en slanges livsvilkår: hvis du vil vokse, må du en gang i mellem kravle ud af dit eget gode skind og lægge det bag dig.

35:14
Feedback fra Grib dagen lyttere
Grib dagen podcasten har modtaget feedback fra nogle af vores lyttere. Vi oplæser en lytters mail og afspiller en anden lytters lydoptagelse sendt via WhatsApp.

41:28
Humørbooster
Mik har produceret en times humørbooster til Grib dagen podcasts lyttere. Det er et eksempel – en rammemodel – til inspiration for hvordan du kan lave din egen en-times humørbooster.
Du kan høre den her.

42:33
Opfordring til Grib dagen podcast lyttere
Mik og Christian opfordrer Grib dagen podcast lyttere til at sende forslag til indhold til podcasten.

43:52
Grib nuet
Mik og Christian kommer med forslag til at være i nuet og også finde meningen i sit eget liv

48:55
Get out there
Mik og Christian takker af.